Stille airco voor slaapkamer

Aantal decibel Airco

Geluid

Voorbeeld geluid 

10

Bijna niet te horen

Blaadje dat valt

20

Hoorbaar

Ruisen van boomblaadjes

30

Erg stil

Fluisteren

40

Erg stil

Huiskamer, stil klaslokaal

50

Beperkt geluid

Koelkast die aanslaat, auto die langsrijdt

55

Beperkt geluid

Pruttelend koffieapparaat

 

Alle airco's die wij verkopen en bedoeld zijn voor de slaapkamer (gemiddeld 2,5kW vermogen), maken bij vol vermogen niet meer dan 50Db geluid. Dit is vergelijkbaar met een huiskamer met fluisterende mensen.

De verschillen tussen de merken (en dus prijs) is dat Daikin en Panasonic een zeer stille motor en binnenunit hebben. Sommige modellen, maken bij vol vermogen maar 40db geluid. Dat is extreem stil.

Nachtstand


Alle airco's hebben een nachtstand of sleep modus. Hiermee zal de airco extreem stil werken maar ook op een laag vermogen draaien. Het geluid wat in deze modus wordt geproduceerd is soms maar 19/20dbdb. Dat is vergelijkbaar met het dwarrelen en neerdalen van Boomblaadjes!

Gemiddeld geluid bij slaapkamer airco.


Laten we stellen dat op hele warme nachten je de airco toch iets harder moet laten werken, zelfs dan is er nog steeds weinig geluidsproductie. We hebben het hier over een 2,5kW airco die een gemiddelde slaapkamer ruimte koelt. Op half vermogen zal deze airco nog steeds maar rond de 30Db aan geluid produceren.

Slapen met de airco aan, dat is dus echt geen probleem.

Conclusie Stille airco Slaapkamer


Wil je super energie zuinig en super stil, kies dan voor de Daikin modellen of de Panasonic modellen. Natuurlijk zal het geluidsniveau hoger worden, naarmate je meer kW aan vermogen nodig hebt voor de ruimte. Doorgaans is bij alle modellen de geluidsproductie van de Daikin en de Panasonic modellen het laagst. Tussen de 19dB en 41dB.


Ook het energie verbruik is extreem laag bij de Daikin en Panasonic modellen. Met een label A+++ (Tripple plus airco's) en A++ is het energie verbruik tot een minimum terug gebracht.

De stille airco modellen zijn split airco wandmodellen
De modellen die we bedoelen om de ruimte in jouw Slaapkamer te koelen zijn allemaal Split airco modellen. Dat betekent dat de binnenunit en de buitenunit van elkaar gescheiden zijn. De leidingen en kabels lopen door de wanden of door het plafond. In sommige situaties moet je rekening houden met een condenspomp. Deze maakt een heel klein beetje geluid. Dit is te verwaarlozen. Deze heb je bijvoorbeeld nodig als het water niet zelf naar beneden kan lopen. Dan moet het met een pompje worden verplaatst naar het dak bijvoorbeeld.

Mobiele airco in je slaapkamer? Is dat geen oplossing?
Daar kunnen we kort in zijn: Nee. Dat is geen goede oplossing.

Mobiele airco's zijn duur doordat ze veel energie verbruiken, veel herrie produceren (omdat ze uit 1 systeem bestaan) en zijn ze niet in staat goed te presteren met de energie die je erin stopt.

Mobiele airco's zijn in hoge uitzondering een oplossing. Dit in de gevallen dat je bijvoorbeeld niet door de muren mag boren, of je echt geen ruimte hebt om de buitenunit te plaatsen.

 

Besef wel. Het is duur en het heeft een veel grotere impact op je electriciteit rekening. En dus ook op het milieu.

Bekijk de gehele collectie stille airco's.