Besparen op gas - Bespaar zo'n 40% op je gasrekening met een airco. Wij vertellen je graag hoe. Lees meer of neem contact met ons op voor een offerte. 

Bespaar geld op gas met een airco! 

Wist je dat je met een airco ook kunt besparen op gas? Veel mensen denken dat een airco alleen geschikt is om te koelen tijdens warme zomers, maar het kan ook een efficiënte manier zijn om te verwarmen tijdens de koudere maanden. 

We zullen  bespreken hoe je geld kunt besparen op gas door gebruik te maken van een airco, inclusief een berekeningstabel. 

Voordelen van een airco 

Een airco kan je helpen besparen op je energierekening op verschillende manieren. Ten eerste heeft een airco een hogere Coefficient of Performance (COP) dan de meeste verwarmingssystemen op gas. Dit betekent dat het meer warmte kan leveren per eenheid elektriciteit die wordt verbruikt. Bovendien kan een airco inverter-technologie gebruiken, wat betekent dat het vermogen kan worden aangepast aan de warmtebehoefte. Dit zorgt voor een betere efficiëntie en minder energieverbruik. 

 Hoe bespaar je geld op gas met een airco? 

Om te bepalen hoeveel je precies kunt besparen op gas met een airco, moeten we eerst kijken naar de COP van de airco. Een COP van 4,5 betekent dat voor elke eenheid elektriciteit die wordt gebruikt, er 4,5 eenheden warmte worden geproduceerd. 

Stel dat je een gasverwarmingssysteem hebt met een rendement van 85%. Dit betekent dat voor elke eenheid gas die wordt gebruikt, er 0,85 eenheden warmte worden geproduceerd. Dit kan worden omgezet naar een COP-waarde van 0,85/1 = 0,85. 

Met deze waarden kunnen we een eenvoudige berekening maken om te bepalen hoeveel geld je precies kunt besparen op gas met een airco. Laten we zeggen dat je 10.000 kWh aan gas per jaar verbruikt en dat de elektriciteitsprijs €0,20 per kWh bedraagt. 

In de tabel hieronder zie je de jaarlijkse kosten voor gasverwarming en airco-verwarming, inclusief besparingen en kostenbesparingen. 

Type verwarming Energieverbruik (kWh) Kosten per jaar (EUR)
Gasverwarming 11.765 €2.361
Airco-verwarming 2.609 €522
Besparing met airco -9.156 kWh €1.839 besparing
Extra kosten airco (15%) €78
Netto kostenbesparing €1.761