Airco woonkamer kosten

Installatiekosten voor Airco woonkamer.

Er zijn veel sites die je een kostenschema voorhouden. Het verschil is vaak groot en onduidelijk. Het is in veel gevallen appels met peren vergelijken.

Voor 1300 euro zou je dan een airco kunnen laten installeren inclusief materiaal etc. Ons advies: Vergeet deze prijs. Je komt altijd duurder uit.

Hoe wordt zo'n prijs dan bepaald?

Lage airco installatie prijs = Lage energie efficiëntie (hogere energie rekening)

Lage airco installatie prijs = Enkel standaard installatie en geen rekening gehouden met de afstand van buiten naar binnen unit. (Max 2 meter leiding bijvoorbeeld)

Lage airco installatie prijs = Meer geluid door gebruik te maken van lagere kwaliteit materiaal. Geluid is toch in je woonkamer of slaapkamer van het allergrootste belang.

Lage airco installatie prijs = Kortere garantie op compressor en materiaal.

Kijk daarom altijd bij het ontvangen van een airco offerte naar:

- Energielabel (minimaal A++)

- Geluidsproductie 

- Garantie op materiaal


Houd dus altijd rekening met extra kosten bij het installeren van een airco en ga niet blind af op de kosten schattingen van veel vergelijk sites.

Goed materiaal, goede mensen, en een goede garantie op de apparatuur. Dat kost geld.

Met welke kosten moeten ik dan rekening houden?

Op een rij:

  • Aantal meter koelleiding (koper) te gebruiken
  • Elektra kabel lengte naar 230V stopcontact
  • Gaten boren (hoeveel en waar moet je doorheen?)
  • Moet er een condenspomp worden geplaatst?
  • Het aantal kilometers / reistijd voor installateur
  • Lokatie buitenunit (Hangen of staan)
  • Dakdoorvoer werkzaamheden dakdekker (specialist)

Direct naar de collectie Woonkamer airco's? Klik hier

Voor het installeren van een airco hanteren wij de volgende rekensom.

We proberen hierdoor duidelijkheid te verschaffen vooraf. Geen verrassingen en niet achteraf. We werken enkel met A merken, hoge kwaliteit compressoren, 5 jaar garantie en installatie door F gassen gecertificeerde monteur.

Airco vermogen Prijs incl BTW en volledige installatie


2.0 kW voor woonkamers < 50 m³ € 2000
2.5 kW voor woonkamers tot 70 m³ € 2500
3.5 kW voor woonkamers tot 120 m³ € 2800
5.0 kW voor woonkamers tot 170 m³ € 3200
7.0 kW voor woonkamers tot 240 m³ € 3500

Welke airco je nodig hebt is afhankelijk van de ruimte. In het bovenstaande overzicht is geen rekening gehouden met, of er een platdak, goede isolatie of dat de ruimte ook verwarmd moet worden. Dat is per project verschillend.

Keuze airco voor jouw woonkamer

1. De kwaliteit van het airco merk. A of B merk airco.

Wij bieden enkel A merken aan. B merken zijn niet efficiënt en maken meer geluid. (zowel buiten als binnenunit) Ook is het voor ons niet fijn om terug te moeten komen omdat er iets stuk is. Daarom kiezen wij voor betrouwbare merken zoals Daikin en Panasonic.

2. Kies je voor een wandmodel of een plafond model.

Het wandmodel airco systeem is de meest gebruikte. Deze hang je op aan de muur op een logische plek. Een plafond model werk je weg in het plafond. Een plafond model kost meer tijd om te installeren en er moet voldoende ruimte zijn om deze te plaatsen in het plafond. Houd hier dus rekening mee.

3. Extra opties

Al onze modellen zijn te bestellen met Wifi. Dit is een veelgebruikte extra optie. Hiermee kan je de airco bedienen met je telefoon. Ook kan je de airco vooraf aanzetten, zodat je aankomt in een koele (of warme) ruimte. Naast de extra opties zijn er bij alle airco modellen die wij verkopen en installeren rekening gehouden met het design. Ze zien er stuk voor stuk goed uit en passen perfect in jouw interieur.

Ook het aangaan van een onderhoudscontract is aan te bevelen. Een airco moet tenslotte ook worden onderhouden.

Kosten voor een Multisplit airco.

De kosten voor een multisplit zijn niet altijd voordeliger. Het is vaak zo dat een multisplit buitenunit zwaarder is uitgevoerd en hierdoor vaak duurder uitkomt. Het voordeel zit hem vooral in de ruimte besparing en de mogelijkheid om dus 2 of meer binnenunits op 1 buitenunit te schakelen. Ook kan je een multisplit voor de toekomst neerzetten, zo kan je later nog een kamer voorzien van een binnenunit die aangesloten is op de al bestaande (multi split) buitenunit.

Kortom: Laat je niet verleiden door lage kosten die worden gedeeld via airco vergelijking sites. Voor een goede kwaliteit, een stille compressor en goede garantie betaal je een hogere prijs.

Wil je meer weten of een voorstel op maat?

Laat het ons weten en we bespreken je project.Klik hier voor de collectie aan slaapkamer airco's