Airco zonder buitenunit. De kosten, de voor en de nadelen. TIP

Airco zonder buitenunit, waarom, hoe en wat zijn de kosten?

Stel je voor: het is een broeierige zomerdag en je verlangt naar verkoeling in je huis of kantoor. Maar het installeren van een traditionele airconditioner met een buitenunit mag niet, kan niet, of wil je niet. Dan moet je op zoek naar een alternatief.

Welkom bij de revolutie van airconditioners zonder buitenunit, ook wel Monoblock systemen genaamd, waar gemak, en prestaties samenkomen. Of je nu in een oudere woning woont waar geen ruimte is voor buitenunits, of in een huurappartement waar permanente aanpassingen niet mogelijk zijn, deze innovatieve monoblock airco's bieden een uitstekende oplossing. 

Stel je voor: binnen enkele uren kun je genieten van koelte van een airco in de zomer en warmte in de winter. Deze airco zonder buitenunit systemen zijn ontworpen voor gebruiksgemak, met installatieprocessen die doorgaans makkelijker zijn dan singel split of multi split systemen (met een buitenunit). En maak je geen zorgen over prestaties - deze moderne airconditioners leveren best aardige prestaties, en ze zijn nog stil ook! En dat voor een airco zonder buitenunit, waarin de buitenunit verwerkt zit in de binnenunit.

In deze blog nemen we je mee op een ontdekkingsreis naar de wereld van airconditioning zonder buitenunit. Van stille monoblock-systemen tot geavanceerde modellen met extra wandunits, we laten je zien hoe deze innovatieve oplossingen in veel situaties een uitkomst kan zijn. 

Voordelen van Airco's zonder Buitenunit

Airconditioners zonder buitenunit zijn een oplossing voor veel specifieke situaties. Maar laten we voorop stellen dat de voorkeur altijd uit moet gaan naar een singel of multi split systeem, waarbij je wel een buitenunit hebt. Maar in veel gevallen mag of kan je die niet gebruiken. Daarom dit blog.

Of het nu gaat om esthetiek, installatiegemak of flexibiliteit, deze moderne koelsystemen zijn ontworpen voor situaties die net wat anders zijn dan normaal. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Esthetiek: Het kan een voordeel zijn dat je geen buitenunit hebt, dit is voor sommige een doorn in het oog. Bij een monoblock of "airco zonder buitenunit" zit de buitenunit in de binnenunit verwerkt. Esthetisch kan dit een voordeel zijn. 

 2. Installatiegemak: Het installatieproces is realtief eenvoudig. Hoewel er wel 2 grote gaten geboord moeten worden en het systeem met voorizhctigheid geinstalleerd moet worden. Met minimale bouwkundige ingrepen kun je snel en eenvoudig genieten van verkoeling (en vaak ook verwarming) in je huis of kantoor.

 3. Stille werking: Hoewel een single split doorgaans stiller is, heeft een monoblock bst aardige prestaties op het gebied van geluid. Met gemiddeld  zo'n 27 tot 40db is het geluid zeker acceptabel te noemen. 

 4. Efficiëntie: Ondanks hun compacte formaat leveren deze systemen uitstekende prestaties en efficiëntie. Ze zijn ontworpen om snel en effectief de gewenste temperatuur te bereiken, terwijl ze toch best energiezuinig blijven. 

 

Voorbeeld Airco onder buitenunit. De Unico


De eigenschappen van deze Unico zijn: 

 1. Slechts 16 cm diep;
 2. Zonder buitenunit;
 3. Extreem stille werking (27/38 dBA min/max);
 4. Energiezuinige werking;
 5. Elektrostatisch filter en actief koolstoffilter;
 6. Produceert koelte en warmte;
 7. Reguleert luchtvochtigheid;
 8. Dunne Design airconditioning;
 9. Digitale besturing.

De kosten voor een airco zonder buitenunit

Een van de eerste vragen die vaak opkomt bij het overwegen van een airconditioner zonder buitenunit is: "Wat zijn de kosten?" Hoewel het prijskaartje kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zijn er een aantal zaken die je mee moet nemen. 

 1. Initiële investering: Over het algemeen kunnen airco's zonder buitenunit iets duurder zijn in de aankoop ten opzichte van een traditioneel singel-split systeem. Dit vanwege de specifieke technologie die gebruikt wordt. 

 2. Installatiekosten airco zonder buitenunit: Hoewel de installatie van airco's zonder buitenunit vaak eenvoudiger is dan die van traditionele systemen, kunnen er nog steeds installatiekosten zijn. Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen bij het budgetteren voor je airconditioningproject. Afhankelijk van de situatie kan je rekening houden met kosten tussen 400 tot 1000 euro.  Dit is inclusief reiskosten en klein materiaal. 

 3. Operationele kosten: De airco's zonder buitenunit zijn over het algemeen iets minder zuinig dan traditionele systemen. Wil je meer elektrisch gaan verwarmen en minder gas verbruiken, dan kan dit een interessante keuze zijn. Met een warmtepomp systeem kan je verwarmen en koelen. 

 4. Lange termijn besparingen: Hoewel de initiële investering mogelijk hoger is, is het belangrijk om ook de lange termijn besparingen te overwegen. Je kan meer elektrisch verwarmen, en dat scheelt een hoop gas. Daarnaast zijn de onderhoudskosten relatief laag. 

Verschillende Oplossingen voor Airconditioners zonder Buitenunit

Airconditioners zonder buitenunit zijn verkrijgbaar in verschillende configuraties voor iedere situatie. Hier zijn enkele van de meest voorkomende oplossingen:

 1. Monoblock-systemen: Dit zijn compacte eenheden die alle benodigde componenten bevatten binnen één behuizing. Ze vereisen geen externe installatie van een buitenunit en kunnen relatief eenvoudig worden geïnstalleerd door middel van een enkele afvoerslang voor warme lucht. Monoblock-systemen zijn ideaal voor ruimtes waar minimale installatie vereist is en geen permanente aanpassingen mogelijk zijn.

 2. Systemen met extra wandunit: Sommige airconditioners zonder buitenunit worden geleverd met extra wandunits voor een extra kamer. Deze systemen bestaan uit een hoofdeenheid (De master) en één of meer wandunits die in verschillende kamers kunnen worden geïnstalleerd. Dit biedt flexibiliteit en zorgt voor een gelijkmatige koeling in het hele huis of kantoor.

 3. Mobiele airconditioners: Hoewel niet strikt een 'zonder buitenunit'-oplossing, zijn mobiele airconditioners een populaire keuze voor hun draagbaarheid en eenvoudige installatie. Deze apparaten kunnen gemakkelijk worden verplaatst van de ene naar de andere kamer en vereisen alleen een afvoerslang voor warme lucht. Ze zijn ideaal voor huurwoningen of situaties waar permanente installatie niet mogelijk is.

Ongeacht welke oplossing het beste bij jouw behoeften past, airconditioners zonder buitenunit bieden een veelzijdige en gemakkelijke manier om verkoeling te brengen in elke ruimte. Van compacte eenheden tot systemen met meerdere eenheden, er is een optie voor elke situatie.

Ben jij op zoek naar een installateur die je airco zonder buitenunit kan leveren en installeren? Waar je het onderhoud van de airco bij kan onderbrengen? 

We horen graag van je. 

Bekijk hier de collectie airco's zonder buitenunit