Wat is het verschil tussen een monoblock en een split-systeem airconditioner?

Wat is het verschil tussen een monoblock en een split-systeem airconditioner?

Een monoblock airconditioner is een airconditioner die als één geheel is ontworpen en gebouwd en die zowel de binnen- als de buitenunit bevat. Dit type airconditioner is geschikt voor kleinere ruimtes en is eenvoudig te installeren.


Een split-systeem airconditioner daarentegen is opgebouwd uit twee aparte eenheden: een binneneenheid en een buiteneenheid. De binneneenheid wordt binnenshuis geplaatst en de buiteneenheid wordt buitenshuis geplaatst. Deze twee eenheden worden verbonden door een buis die de warme lucht van binnen naar buiten transporteert. Split-systeem airconditioners zijn geschikter voor grotere ruimtes en bieden vaak een betere prestatie en efficiëntie.


Beide soorten airconditioners hebben hun eigen voor- en nadelen, dus het is aan te raden om te overwegen wat uw specifieke behoeften en omstandigheden zijn voordat u een beslissing maakt.


Waarom een monoblock airco systeem?

 

  1. Gemakkelijke installatie: Een monoblock airconditioner is gemakkelijker te installeren dan een split-systeem airconditioner, omdat er geen buis nodig is om de binnen- en buiteneenheid met elkaar te verbinden.

  2. Compacter formaat: Een monoblock airconditioner is compacter van formaat, omdat alle onderdelen in één enkel apparaat zijn gehuisvest. Dit maakt het gemakkelijker om de airconditioner te verplaatsen of op te bergen als deze niet nodig is.

  3. Lagere kosten: Monoblock airconditioners zijn over het algemeen goedkoper dan split-systeem airconditioners, omdat ze minder complex zijn en geen buis en andere verbindingsonderdelen nodig hebben.

  4. Gemakkelijk te bedienen: Een monoblock airconditioner is vaak eenvoudiger te bedienen dan een split-systeem airconditioner, omdat er minder knoppen en bedieningselementen nodig zijn.

  5. Geschikt voor kleinere ruimtes: Monoblock airconditioners zijn meestal geschikt voor kleinere ruimtes, omdat ze minder capaciteit hebben dan split-systeem airconditioners.

 

Ohja, een monoblock bestaat uit 1 gesloten systeem. Hiervoor zijn geen F-gassen handelingen nodig. Het installeren van een Monoblock mag dus ook zelf gedaan worden. 

 

Waarom een Split-unit (multi-split) Airco?

 

  1. Betere prestaties: Split-systeem airconditioners zijn over het algemeen efficiënter dan monoblock airconditioners, omdat ze speciaal zijn ontworpen voor grotere ruimtes en hebben een grotere capaciteit.

  2. Stillere werking: De binneneenheid van een split-systeem airconditioner maakt minder geluid dan een monoblock airconditioner, omdat de buiteneenheid de meeste lawaai producerende componenten bevat.

  3. Betere verdeling van de lucht: De binneneenheid van een split-systeem airconditioner is meestal compact en compact ontworpen, waardoor de lucht efficiënter en beter verdeeld kan worden in de ruimte.

  4. Gemakkelijke onderhoud: Omdat de binnen- en buiteneenheid van een split-systeem airconditioner gescheiden zijn, is het eenvoudiger om het apparaat schoon te maken en onderhoud te plegen.

  5. Betere esthetiek: De binneneenheid van een split-systeem airconditioner is vaak kleiner en subtieler, en kan daardoor beter worden geïntegreerd in de omgeving.

Neem contact met ons op, laat een airco plaatsen en ontvang 100 euro cashback!