Brink Allure ombouwen naar gasloos systeem - Wij doen het


Ombouwen Brink Allure installaties naar hoogwaardige, duurzame, en gasloze systemen.

Onlangs hebben we een project voltooid waar we een Brink Allure, een hetelucht verwarmingssysteem, in een vrijstaande woning in Haarlem hebben omgezet naar een gasloos systeem.

Door innovatieve technologieën en slimme regelapparatuur te gebruiken, hebben we twee lucht/lucht warmtepompen geïnstalleerd die zorgen voor zowel warme als koude lucht via de bestaande geïsoleerde ventilatiekanalen. De kanalen verdelen de lucht evenredig door het gehele huis. 

We hebben optimaal gebruik gemaakt van het bestaande koelblok in de Brink Allure om een efficiënt en duurzaam systeem te realiseren. Beide verdiepingen worden nu zowel verwarmd als gekoeld via de lucht/lucht warmtepompen. 


Vloerverwarming


Bovendien hebben we de vloerverwarming weer in bedrijf gebracht door twee lucht/water warmtepompen aan te sluiten op twee 500-liter boiler vaten. Deze zorgen niet alleen voor warm water in alle drie de badkamers maar voeden ook de vloerverwarming met warm water. Om de afstand van zo'n 30 meter te overbruggen en de klant zo snel mogelijk van warm water te voorzien in de verschillende badkamers, hebben we een elektrische boiler ertussen geïnstalleerd. Een opvoerpomp zorgt voor het snelle watertransport door het gehele huis.


Vloerverwarming bijhuis


Ook de vloerverwarming in het bijhuis is aangesloten op de warmtepomp. Zo worden beide warmtepompen optimaal ingezet. De warmtepompen zijn op een strategische plek geplaatst, uit het zicht in de tuin. 


Het bijhuis


Het bijhuis is een combinatie van werkplek en fitness ruimte. De fitness ruimte bevind zich in de kelder. Deze ruimte is ook gelijk de plek waar de 2 boiler vaten en de hydromodules zijn geplaatst. het leidingwerk is overal onder de grond weg gewerkt. Vanaf deze centrale plek wordt het warme water vervoerd en zorgt het voor de verwarming van de verschillende locaties in het hoofd en bijhuis. 


Airco in bijhuis


Het bijhuis is niet alleen opnieuw verbonden met de vloerverwarming maar is ook uitgevoerd met een split unit airco. De 2 binnenunits op begane grond en zolder, zorgen voor bijverwarming en koeling. Ook hier weer verbonden met 1 buitenunit die verderop uit het zicht is geplaatst. 


Volledig gasloos 


Dit project illustreert onze unieke vaardigheid om bestaande systemen om te bouwen tot duurzame oplossingen, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook met behoud van het comfort. In combinatie met flink wat zonnepanelen en straks een batterij pakket, is deze klant in Haarlem een voorbeeld voor anderen. 

Wil je meer weten over dit project? Wil je jouw Brink installatie verduurzamen? 

Neem dan contact met ons op voor een maatwerk oplossing.