De airco verwarming, een airco die in de zomer koelt en in de winter verwarmd. 

Ideaal met de stijgende gasprijzen want je kan veel besparen op je gasrekening. Verwarm daarom je huis met een airco en bespaar ongeveer 40% op je energierekening!

Interessant! Maar hoe ziet die berekening eruit?

Afhankelijk van het contract wat je hebt met jouw energieleverancier en hoe hoog jij je thermostaat zet, kan je een kloppend beeld krijgen van jouw thuis situatie. 

Wel een rekenvoorbeeld voor het verwarmen met een airco ipv gas.

Een Kuub gas kost op dit moment historisch veel. Namelijk 3 euro per kuub! En dit terwijl een KW (kilowatt) aan elektriciteit op dit moment ong. 0,50 cent kost. 

Met het elektrisch verwarmen van je huis met een warmtepomp zoals dat kan met een airco systeem kan dus heel interessant zijn. Een warmtepomp airco is ook nog eens erg efficient in het verwarmen van jouw woning!

De efficiëntie van een warmtepomp wordt namelijk uitgedrukt in een COP (Coefficient of Performance) waarde en ligt tussen de 3 en 5. Een warmtepomp met een COP waarde van 4 heeft bijvoorbeeld 1 kW elektriciteit nodig om 4 kW warmte af te geven.

Als we voor een gemiddelde woning op een koude dag 10 m3 gas = 100 kWh aan warmte nodig hebben, dan zou dit met een warmtepomp 25 kWh aan elektriciteit verbruiken. 10 m3 gas kost € 30,-, terwijl 25 kWh elektriciteit € 12,50 kost. Het goed isoleren van de woning is wel belangrijk om deze COP waarde te kunnen halen. Toch gaan de gasprijzen zo hard omhoog dat het verwarmen met een warmtepomp al snel goedkoper is, ook bij een minder goed geïsoleerde woning. 

Daarnaast is het goed om te onthouden dat als je zonnepanelen op je dak hebt liggen, deze 1 op 1 energie kunnen leveren aan je warmtepomp airco. Daarmee verwarm je in sommige gevallen kosteloos!

Hoeveel gas bespaar je per jaar met een airco?

Een gezin van vier personen gebruikt ongeveer 1.700 kuub gas per jaar. Dit komt neer op een bedrag van € 5.100 per jaar. (huidige gasprijs Aug 2022)

Zou de woning verwarmen door middel van een Airco warmtepomp systeem dan zou dit huishouden 40% kunnen besparen.

Verwarmen met gas versus verwarmen op elektriciteit.

Gasverwarmen kosten 2022: Ongeveer 5100,- euro aan gasverbruik op jaarbasis bij een gemiddeld huishouden. 

Elektraverbruik kosten 2022: Ongeveer 2125,- euro aan elektriciteit verbruik bij verwarmen via een warmtepomp systeem. (COP 4)

Combinatie gasketel met warmtepomp airco

Er kan ook gekozen worden voor een combinatie tussen de gasketel en de warmtepomp airco. Zo kan de situatie interessant zijn om enkel de woonkamer te verwarmen met een airco. En de rest van de kleine ruimtes met de gasketel. Maar dan wel op een temperatuur die een stuk lager ligt waardoor je gasverbruik drastisch minder is. Op deze manier van verwarmen kunnen tientallen procenten bespaard worden op de gasrekening. 

Minder uitstoot door verwarmen met een airco.

Het gebruik van een airco om te verwarmen is doorgaans duurzamer dan het gebruik van een cv-ketel. Gas is een fossiele brandstof die bij verbranding een flinke hoeveelheid CO2 uit stoot. Niet gunstig voor het milieu en de uitstoot. Hoewel grijze stroom ook niet goed is voor het milieu, blijft ook dan het gebruik van een airco duurzamer. Een airco verbruikt namelijk minder stroom, dan een cv-ketel gas verbruikt. Wat betreft duurzaamheid is groene stroom de beste oplossing. De airco verbruikt dan schone energie waarbij geen sprake is van CO2-uitstoot.

Verwarmen met airco in combinatie met zonnepanelen

Het verwarmen met een airco is al helemaal voordelig in combinatie met zonnepanelen. Wanneer je zonnepanelen hebt, hoef je namelijk niet te betalen voor de stroom van de airco. Zoals we eerder schreven. Met deze combinatie kan je je huis dus gratis verwarmen!

 

Tags en keywords gerelateerd aan dit onderwerp;

airco met verwarming, airco als verwarming, airco als verwarming in de winter, airco verwarmen en koelen, airco verwarming combinatie, airco verwarming kosten

Een vrijblijvende offerte?

Populaire Airco's

Translation missing: nl.products.product.price.regular_price 2.625,00
Translation missing: nl.products.product.price.sale_price 2.625,00 Translation missing: nl.products.product.price.regular_price 3.499,00
Translation missing: nl.products.product.price.regular_price 1.999,00
Translation missing: nl.products.product.price.sale_price 1.999,00 Translation missing: nl.products.product.price.regular_price
Translation missing: nl.products.product.price.regular_price 1.799,00
Translation missing: nl.products.product.price.sale_price 1.799,00 Translation missing: nl.products.product.price.regular_price
Translation missing: nl.products.product.price.regular_price 2.099,00
Translation missing: nl.products.product.price.sale_price 2.099,00 Translation missing: nl.products.product.price.regular_price

Wat zeggen gebruikers

Koele en rustige nachten

"Onze slaapkamer airco zorgt voor rustige nachtend, koel en comfortabel. De investering is het waard."

J.Hermsen

Verwarmen en koelen

"Zowel verwarmen in de winter als koelen in de zomer met onze nieuwe airco. Met zonnepanelen kost het ook nog eens minder! Ideaal! En perfect gemonteerd in onze slaapkamer"

J.Amerongen

Eindelijk koeling!

"Een prachtig design en met wifi verbonden. Zo kan ik op tijd de ruimte koelen via mijn mobiele telefoon. Ook als ik niet thuis ben. Maar ook verwarmen is geen probleem voor onze nieuwe Daikin Emura"

Dirk M