"Airco's installeren, dat is wat wij doen"

Eigenlijk is er geen geschikt seizoen meer voor een airco... voor zowel zomer als winter is een airco uitermate geschikt. Een airco is vanwege de energietransitie erg populair geworden. Vooral in combinatie met zonnepanelen en de salderingsregeling. 

Hierdoor is het een verstandige en vooral comfortabele keuze. 

De installatie van een airco is vele malen goedkoper dan die van een warmtepomp. Hoewel een warmtepomp een beter rendement kent in veel gevallen, zijn er veel huizen die niet geschikt zijn voor een warmtepomp. 

Daarom is de lucht/lucht warmtepomp (airco) zo populair geworden. Het zijn geen energie slurpers meer zoals vroeger. Ook een stuk minder schadelijk, zodat het effect op milieu en klimaat beperkt blijft. 

Kortom: Het laten installeren van een airco is helemaal zo gek nog niet. 

Start nu met electrisch verwarmen en koelen door middel van een airco!

Lees gauw verder en laat je overtuigen.

 • Stil

  All onze airco's zijn geslecteerd op het lage geluid. Zo heb je er geen last van in je kantoor, woonkamer of slaapkamer. 
 • Hoge COP

  De A merken die wij verkopen hebben allemaal een hoge COP. 
 • Besparing op gas

  Met een airco bespaar je behoorlijk op je gasverbruik. Je kan zelf kiezen om volledig over te stappen op een airco.
 • Terugverdientijd

  De installatie van een airco is relatief goedkoop in vergelijking met een warmtepomp. De besparing op gas is groot. Zo verdien je je investering snel terug.

Airco installatie, hoe ziet het proces eruit? 

Een airconditioning installatieproject bestaat uit verschillende stappen, van planning en voorbereiding tot de uiteindelijke installatie en inbedrijfstelling van het systeem. Hier is een overzicht van hoe zo'n project er uitziet.

1. Behoefteanalyse en Planning

Behoeften: We bepalen samen de koelbehoefte van de ruimte, wat afhankelijk is van factoren zoals de grootte van de ruimte, het aantal ramen, de hoeveelheid zonlicht, en de isolatie.
Keuze van het systeem: Selecteren van het type airconditioner (split, multi-split, centraal, etc.) dat het beste past bij de behoeften en het budget.

2. Technische Beoordeling

Inspectie ter plaatse (of videobellen):
Een professional inspecteert de locatie om de meest geschikte plekken voor de binnen- en buiteneenheden te identificeren en eventuele uitdagingen in de installatie te beoordelen.
Berekening van de capaciteit: Bepalen van de benodigde capaciteit (in BTU's of kW) om de ruimte effectief te koelen.

3. Offerte en Contract

Offerte:
De installateur verstrekt een gedetailleerde offerte die alle kostenposten omvat, zoals apparatuur, materialen, arbeid, en eventuele extra diensten.
Contract: Overeenstemming over de voorwaarden en ondertekening van een contract. Dit contract kan digitaal worden getekend. Een mondelinge overeenkomst is ook voldoende. Dat kan via Whatsapp, mail of telefoon doorgegeven worden. 
EvolarEvo-coveromkastingTower1600x1200x650mmwiteninstallatie2
✅ Een flinke besparing op je gasverbruik: Door gebruik te maken van een airco voor verwarming in plaats van traditionele gasverwarming, kan je gasverbruik aanzienlijk verminderen.

✅ Een relatief lage investering ten opzichte van een warmtepomp: Airconditioners zijn over het algemeen goedkoper in aanschaf en installatie dan warmtepompen.

✅ Zowel koelen als verwarmen: Moderne airconditioners kunnen niet alleen koelen tijdens de zomer, maar ook verwarmen in de winter, waardoor ze het hele jaar door nuttig zijn.

✅ Het zuivert de lucht en haalt pollen en andere bacteriën uit de lucht: Vele airco's zijn uitgerust met luchtfilters die helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren door schadelijke deeltjes en allergenen te verwijderen.

✅ De airco's gaan lang mee (zo'n 10 tot 15 jaar) mits goed onderhouden: Met regelmatig onderhoud en zorg kunnen airconditioners een lange levensduur hebben, wat de investering nog waardevoller maakt.

Hoe vaak moet mijn airconditioner onderhouden worden?

Voor optimale prestaties en efficiëntie wordt aanbevolen om uw airco installatie minimaal één keer per jaar te laten onderhouden door een professional. Regelmatig onderhoud helpt ook om de levensduur van het apparaat te verlengen en zorgt ervoor dat het systeem efficiënt blijft werken.

Wat is de meest energie-efficiënte airconditioner die ik kan kopen?

Bij de keuze van een airco installatie is het belangrijk om te kijken naar het energielabel. Systemen met een hogere rating, zoals A++ of A+++, zijn over het algemeen efficiënter. Inverter airconditioners staan ook bekend om hun energie-efficiëntie omdat ze de snelheid van de compressor aanpassen aan de behoefte, wat energie bespaart.

Kan een airconditioner echt helpen om mijn allergieën te verminderen?

Ja, veel moderne airco installaties zijn uitgerust met geavanceerde filtersystemen die niet alleen de lucht koelen maar ook zuiveren van allergenen zoals pollen, stof en andere kleine deeltjes. Regelmatig vervangen of schoonmaken van deze filters is cruciaal voor een optimale werking.

Hoe bepaal ik de juiste grootte airconditioner voor mijn ruimte?

De juiste grootte van uw airco installatie hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van de ruimte, het aantal ramen, de isolatie, en de blootstelling aan zonlicht. Een professional kan een nauwkeurige berekening maken op basis van deze factoren om ervoor te zorgen dat u een airconditioner kiest die effectief en efficiënt werkt voor uw specifieke situatie. 
 • Energie advies gesprek

  Laat je informeren door een expert. Maak een duurzaam plan gebaseerd op cijfers. Haal het optimale comfort in huis. Vraag een berekening aan. 
 • Veiligheid

  Wij verrichten installaties volgens strikte regels en veiligheidsvoorschriften. We houden rekening met mens, dier en natuur. 
 • Duurzaam

  Producten moeten lang meegaan, enkel dan is het de investering waard. Door gedegen onderhoud verleng je de levensduur. Mocht er dan toch iets kapot gaan? Dan kan je terugvallen op de garantie. 
fulllogo_transparent_nobuffer_8935f31d-81c3-487d-b7b3-32b0f4db63f8

Airco onderhoudsproducten

Airco installatie in verschillende regios'. Bekijk het kaartje. 

bg-loobook

Airco installatie in:

Wij installeren airco's

Binnen de blauwe circels.
Vraag offerte aan