"Transformeer jouw dak in een krachtcentrale"

Ontdek de kracht van hybride energieoplossingen met onze geavanceerde PVT (thermische en fotovoltaïsche panelen). Het perfecte huwelijk van zonne-energie en warmtepomptechnologie biedt je een efficiënte en groene manier om zowel je huis te verwarmen als van elektriciteit te voorzien.

To good to be true?

Lees gauw verder en laat je overtuigen.

 • Stil & onderhoudsvrij

  De PVT panelen kennen geen bewegende delen. Dus vrijwel geruisloos. Enkel de wind die onder de panelen doorblaast. Daarnaast heeft het geen onderhoud nodig. 
 • COP van >5 (A+++)

  Het meest efficiente systeem op de markt Panelen gaan lang mee. Het levert warmte en elektriciteit. 
 • Besparing op gas

  Ga all electric of hybride. Bespaar tussen de 60% en 100% op gas met een Hybride of All Electric PVT systeem.
 • Terugverdientijd en subsidie

  Een snelle terugverdientijd en hoge subsidies. Dat kenmerkt het PVT paneel. Maak gebruik van nationale warmtefonds subsidies tegen interessante voorwaarden!

Waar bestaat een PVT systeem uit?

Jouw keuze voor PVT-panelen betekent dat je kiest voor een groene en efficiënte energieoplossing. Maar het is belangrijk om te onthouden dat deze panelen slechts een onderdeel zijn van een groter systeem.
 
Dit systeem, dat we ontworpen hebben als een plug & play oplossing, zorgt ervoor dat alle onderdelen naadloos samenwerken. Eenvoudig te installeren en geoptimaliseerd voor de beste prestaties, bestaat jouw systeem uit de volgende componenten: 

1. PVT-panelen: Deze innovatieve panelen, die elektriciteit én warmte genereren, vormen het hart van jouw systeem. Ze halen maximaal voordeel uit de energie van de zon, ongeacht het weer. 

2: Warmtepomp: De warmtepomp is het onderdeel dat de warmte, opgewekt door de PVT-panelen, naar jouw woning brengt. Het maakt niet uit hoe koud het buiten is, de warmtepomp zorgt ervoor dat jij het binnenshuis aangenaam warm hebt. 

3. Boilervat: Dit is waar de door jouw PVT-panelen gegenereerde warmte wordt opgeslagen. Het boilervat zorgt ervoor dat je altijd over warm water beschikt, of het nu is voor een ontspannend bad, een snelle douche of om de vaat te doen. Samen vormen deze onderdelen een systeem dat jou niet alleen voorziet van een duurzame en efficiënte energieoplossing, maar ook een zorgeloze en comfortabele woonervaring.
PVT_panelen_-_Landscap_of_Portrait
Waarom kiezen voor een PVT installatie? 

Stel je eens voor, je bespaart iedere maand flink op je gasrekenig, en tegelijk verklein je je voetafdruk significant. Onze PVT panelen maken dat mogelijk. Hun hoge rendement en lange levensduur garanderen jou een snelle terugverdientijd.

Het systeem is stil, slim, wekt elektriciteit op & tegelijk ook warmte en is Hybride of All-electric te installeren. Het is niet voor niets het meest efficiente systeem op de markt op dit moment. 

Start nu met verduurzamen op een slimme manier. Laat PVT panelen installeren. 

Neem contact met ons op voor een offerte of indicatie. 

Hybride PVT oplossing

Als je in een bestaande woning woont en je bent nog niet klaar om helemaal van het gas af te stappen, hebben we de perfecte oplossing voor je: het hybride PVT-systeem. 

Dit innovatieve systeem combineert het beste van twee werelden. Het maakt gebruik van de duurzame warmte-energie van PVT-panelen én de betrouwbaarheid van jouw bestaande cv-ketel. 

Het resultaat? 

Een aanzienlijke besparing op jouw energie- en gasrekening. En dankzij de beschikbare subsidies op PVT-panelen, kun je sneller profiteren van de besparingen. Jouw investering betaalt zich dus in een kortere tijd terug. 

Maar wat betekent dit nu precies voor jou? 

Met het hybride systeem geniet je van de efficiëntie van lage temperatuurverwarming, een technologie die ook perfect werkt in bestaande bouw. Tijdens de koudste dagen neemt jouw vertrouwde cv-ketel het over van de warmtepomp, zodat je huis altijd comfortabel warm blijft. En het mooiste van dit alles? Met deze aanpak kun je 70 tot 80% besparen op jouw aardgasverbruik! 

Je hoeft je geen zorgen te maken over het hebben van warm water wanneer je het nodig hebt. Het boilervat in het hybride systeem garandeert dat je altijd toegang hebt tot warm water, ongeacht of het tapwater in het vat zelf op dat moment warm is of niet.  

Met het hybride PVT-systeem kun je dus genieten van de voordelen van duurzame energie, terwijl je tegelijkertijd het gemak en de vertrouwdheid van je huidige gassysteem behoudt. Een win-win situatie!

Alle electric PVT systeem

Stel je voor: een huis dat niet meer afhankelijk is van het gasnetwerk, dat je woning en je water verwarmt met pure, duurzame energie. 

Dit is geen toekomstmuziek, maar vandaag al mogelijk met een volledig elektrisch systeem, ook wel een All-electric PVT systeem genoemd. 

Met het nieuwe beleid, waarbij nieuwbouwwoningen niet langer op het gasnetwerk mogen worden aangesloten, is een All-electric PVT systeem de perfecte oplossing. Het is ontworpen om op een efficiënte en duurzame manier aan jouw verwarmingsbehoeften te voldoen. In een All-electric PVT systeem is de capaciteit van het boilervat over het algemeen groter dan in een hybride systeem. Dit komt omdat er geen cv-ketel is die kan bijspringen om het water te verwarmen. 

Maar maak je geen zorgen, dat betekent niet dat je zonder warm water komt te zitten. Dankzij het grotere boilervat is er altijd voldoende warm water beschikbaar, precies wanneer jij het nodig hebt. 

Bij nieuwbouwwoningen wordt vaak gekozen voor vloerverwarming, die perfect samenwerkt met de warmtepomp in een All-electric PVT systeem. Hierdoor heb je altijd een comfortabel en gelijkmatig verwarmd huis. 

Het PVT-systeem is de sleutel tot een gasloze woning, en met aantrekkelijke subsidies voor PVT-panelen, is het een investering die zichzelf terugbetaalt. 

Stap vandaag nog over op een volledig elektrisch systeem en draag bij aan een groenere en duurzamere toekomst!
 • Energie advies gesprek

  Laat je informeren door een expert. Maak een duurzaam plan gebaseerd op cijfers. Haal het optimale comfort in huis. Vraag een berekening aan. 
 • Veiligheid

  Wij verrichten installaties volgens strikte regels en veiligheidsvoorschriften. We houden rekening met mens, dier en natuur. 
 • Duurzaam

  Producten moeten lang meegaan, enkel dan is het de investering waard. Door gedegen onderhoud verleng je de levensduur. Mocht er dan toch iets kapot gaan? Dan kan je terugvallen op de garantie. 
fulllogo_transparent_nobuffer_8935f31d-81c3-487d-b7b3-32b0f4db63f8

Veelgestelde vragen over PVT Panelen


1. Wat zijn PVT panelen? PVT (Photovoltaic Thermal) panelen zijn een combinatie van zonnepanelen en een zonnecollector. Ze genereren zowel elektriciteit als warmte, waardoor ze een zeer efficiënte oplossing zijn voor jouw energieproductie.
2. Wat is de terugverdientijd van PVT panelen? De exacte terugverdientijd hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van jouw installatie, het energieverbruik van jouw woning en de hoeveelheid zonneschijn in jouw regio. Gemiddeld genomen kun je echter verwachten dat je jouw investering binnen 7-10 jaar terugverdient.
3. Zijn PVT panelen geschikt voor mijn huis? PVT panelen kunnen op bijna elk dak worden geïnstalleerd en zijn bijzonder nuttig voor huizen die zowel verwarming als elektriciteit nodig hebben. Het is echter het beste om jouw specifieke situatie te bespreken met een van onze specialisten.
4. Hebben PVT panelen speciaal onderhoud nodig? PVT panelen zijn ontworpen om duurzaam en onderhoudsarm te zijn. Ze moeten echter wel regelmatig worden schoongemaakt om ervoor te zorgen dat ze optimaal blijven werken. Over het algemeen wordt aanbevolen om jouw panelen minstens een keer per jaar schoon te maken.
5. Zijn er subsidies beschikbaar voor PVT panelen? Ja, er zijn diverse subsidies en financieringsopties beschikbaar voor PVT panelen. Dit kan variëren op basis van je locatie en de specifieke kenmerken van je woning. Het is raadzaam om contact op te nemen met je lokale overheid of een van onze specialisten voor de meest actuele informatie.
6. Wat gebeurt er met PVT panelen als er geen zon is? PVT panelen werken het beste onder direct zonlicht, maar ze kunnen ook energie opwekken bij bewolkt weer, hoewel op een lager rendement. De thermische energie die opgewekt wordt kan ook opgeslagen worden voor later gebruik, afhankelijk van je systeemopstelling.
7. Hoe worden PVT panelen geïnstalleerd? PVT panelen worden geïnstalleerd door gekwalificeerde professionals. De installatie omvat het bevestigen van de panelen op je dak, het aansluiten op een omvormer om de opgewekte elektriciteit om te zetten naar een bruikbare vorm, en het integreren met je huidige verwarmings- en elektriciteitssystemen.
8. Hebben PVT panelen invloed op de waarde van mijn woning? Ja, PVT panelen kunnen de waarde van je woning verhogen. Ze kunnen potentiële kopers aantrekken vanwege de energiebesparingen die ze bieden en de milieuvriendelijke aard van de technologie.
9. Zijn PVT panelen milieuvriendelijk? Ja, PVT panelen zijn een duurzame en milieuvriendelijke energieoplossing. Ze verminderen je afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en verlagen je CO2-uitstoot. Daarnaast zijn ze ook stil en hebben ze geen schadelijke emissies.